Winkelwagen

Totaal€ 142,00

Bestellen

Boek + film: Van Schijndelhuis

boek1-van-schijndelhuis.jpg

“Van Schijndelhuis – Het huis van architect Mart van Schijndel”

Dit rijk geïllustreerde boek bevat nieuwe, uitgebreide fotografie van het huis, historische foto’s van de plek, evenals nog niet eerder gepubliceerde ontwerpschetsen uit het persoonlijk archief van architect Mart van Schijndel. Met materiaal uit interviews en zijn eigen geschriften, laat dit boek zien hoe een architect zijn eigen wereld creëert, creatief het hoofd biedend aan de beperkingen die door de plek zijn opgelegd.

Voor het eerst documenteert een boek grondig de experimentele technieken, vernieuwende materiaaltoepassingen en vernuftige details in het Van Schijndelhuis in Utrecht (1992), Nederlands jongste monument. Samen met de uitleg door de architect zelf in een bijgeleverde film, maakt dit boek het inspirerende woonhuis inzichtelijk.

‘Waar eens een loods van een glashandel stond, op een van de buitenwereld afgesloten binnenterrein, heeft architect Mart van Schijndel een virtuoos, sculpturaal ontwerp voor zijn eigen woonhuis gerealiseerd. Van Schijndel bewijst hiermee dat hij over een groot ruimtelijk inzicht beschikt. Bovendien experimenteert hij met technische innovaties. De glazen ramen en deuren bijvoorbeeld hebben geen scharnieren, maar draaien op siliconenkit. Het huis ademt behalve de technische meubelmakers-experimenteerlust, een zoeken naar een nog niet gekende ruimtebeleving. Verder is het opmerkelijk en in die zin voorbeeldig, hoe in een volledig ingesloten plek zoveel ruimtelijkheid kan worden opgeroepen.’ Uit het juryrapport van de Rietveldprijs 1995.

Auteurs
Natascha Drabbe, Hans van Heeswijk en Arjen Oosterman, met een voorwoord van Raymond Richard Neutra

Uitgever: NDCC Publishers
ISBN Nederlandse editie: 978 90 803635 0 2
ISBN Engelse editie: 978 90 803635 8 8
Hardcover
112 pagina’s
95 fullcolour foto’s en 37 tekeningen en schetsen
Formaat: staand 21 x 24 cm
Grafisch ontwerp: Kummer & Herrman

€ 29,00

Bestellen: mail info@vanschijndelhuis