Winkelwagen

Totaal€ 142,00

Bestellen

Monografie Mart van Schijndel – Kleurrijk architect

boek2-mart-van-schijndel.jpg

Het werk van de Utrechtse architect Mart van Schijndel (1943-1999) laat zich moeilijk rangschikken onder een eenduidige stilistische noemer. Van Schijndel koesterde een grote belangstelling voor technische innovaties en bezat een talent voor het optimaal benutten van licht en ruimte als architectonische componenten. Terugkijkend blijkt hoezeer Van Schijndel een exponent was van de modernistische tradities in de Nederlandse architectuur. Tradities die hij provoceerde om ze uiteindelijk in zijn laatste werken op een persoonlijke en overtuigende wijze te incorporeren.

In deze publicatie zijn de hoogtepunten uit Van Schijndels oeuvre opgenomen waaronder het Landelijk Ondersteuningsinstituut Kunstzinnige Vorming (Utrecht 1984), bedrijfsgebouw Lumiance (Haarlem 1986), de verbouwing van het Centraal Museum Utrecht (1987), het FSB-gebouw van de Rijksuniversiteit Utrecht (1990) en zijn eigen woonhuis in Utrecht waarvoor hij de Rietveldprijs 1995 ontving. Daarnaast wordt aandacht besteed aan Van Schijndels productontwerpen zoals de driehoekige vaas Delta (1981).

Mart van Schijndel was een markante persoonlijkheid die voortdurend stelling nam, als verdediger van zijn eigen werk en als criticaster van het architectuurklimaat in Nederland.
Architectuurhistorica Marijke Kuper beschrijft de ontwikkelingen in zijn werk en besteedt daarbij eveneens aandacht aan de persoon Mart van Schijndel.

Auteur
Marijke Kuper

Uitgever: nai010 uitgevers
ISBN 90 5662 271 4
Nederlandse editie (English summary)
Gebonden
168 pagina’s
Geïllustreerd (kleur en zw/w)
Formaat: staand 24 x 26 cm
Grafisch ontwerp: Lex Reitsma
Alleen hier verkrijgbaar

€ 36,00

Bestellen: mail info@vanschijndelhuis