Doelstellingen

In 2008 is de Stichting Mart van Schijndel opgericht om de kennis over en het gedachtegoed van architect, ontwerper en docent Mart van Schijndel te beheren, te ontsluiten en te verspreiden. Van primair belang daarbij zijn een website over Van Schijndel's volledige oeuvre en een monografie over Van Schijndel's huis.

 

De stichting tracht dit verder te bereiken door:

  • het beperkt openstellen van het Van Schijndelhuis voor rondleidingen op afspraak, waarbij architecten en architectuuropleidingen voorrang krijgen;
  • het faciliteren en organiseren van kleinschalige culturele bijeenkomsten, zoals een lezing, film, seminar, of concert;
  • samen met educatieve instellingen zoals kunst- en designopleidingen projecten te ontwikkelen zodat het innovatieve karakter van het oeuvre van Van Schijndel nieuwe generaties ontwerpers bereikt en inspireert.

De eerste doelstellingen zijn inmiddels bereikt!

 

Deze oeuvre-website is ontwikkeld en in 2008 live gegaan en in 2014 is er een monografie verschenen over het Van Schijndelhuis in alle details, in zowel een Nederlandse en Engelse editie.

 

De Stichting Mart van Schijndel is momenteel op zoek naar fondsen voor de realisatie van educatieve projecten en een publicatie over de meubelontwerpen van Mart van Schijndel. Hierbij rekent zij op de support van subsidiënten, de donaties van de Vrienden van de Stichting Mart van Schijndel en individuele of bedrijfsmatige giften.

 

U kunt de Stichting op verschillende manieren steunen:


  • door Vriend te worden blijft u op de hoogte van wat er in het huis wordt georganiseerd en ondersteunt u dat tegelijkertijd.
  • door een eenmalige gift of, beter nog, een regelmatige donatie.
  • als u een bedrijf heeft kunt u overwegen een project door middel van sponsoring (mede) mogelijk te maken.
  •  

    Heeft u suggesties of opmerkingen, wilt u meer weten over samenwerking of sponsoring, stuurt u dan alstublieft een mail aan de stichting t.a.v. de voorzitter, Natascha Drabbe, info@vanschijndelhuis.nl.