24 11 2013 • Lezing en film: At home with Le Corbusier

Tim Benton over Le Corbusier's appartement en weekendhut

 

Le Cabanon is de naam van de houten weekendhut van slechts 16m2, die de wereldberoemde architect Le Corbusier (1887-1965) in 1951 tegen de heuvels van Roquebrune Cap Martin aan de Franse Rivièra bouwde.

 

Regie: Rax Rinnekangas, 2010

Duur: 60 minuten

Gesproken taal: Fins

Ondertiteling: Engels

Met dank aan Bad Taste Limited, Finland

 

Lezing door Tim Benton, emeritus professor architectuurgeschiedenis aan de Open University in Londen en auteur van het pas verschenen boek 'LC FOTO: Le Corbusier Secret Photographer'. In zijn lezing zal Benton ook aandacht besteden aan het appartement waar Le Corbusier in Parijs woonde aan de Rue Nungesser.

 

Kijk hier naar de trailer.

 

Zondag 24 november 2013 in het Van Schijndelhuis

Inloop 15.30 uur

Start lezing 16.00 uur

Start film 16.30 uur

Entree is €  25,- inclusief koffie/thee vooraf en een glas wijn na afloop.

Lezing en film duren gezamenlijk ruim anderhalf uur.

Taal: lezing Engels gesproken en film Engels gesproken/ondertiteld.

 

Kaartverkoop uitsluitend via www.hoogt.nl of aan de kassa van 't Hoogt: 030 232 83 88.

 

Het aantal plaatsen in het Van Schijndelhuis is beperkt, dus koop uw kaarten lang van te voren. Kaarten kosten € 25,- inclusief koffie/thee vooraf en een glas wijn na afloop. Reserveren voor de voorstellingen is niet mogelijk.
Let op: de aanvangstijden in deze serie verschillen per voorstelling. Omdat natuurlijk licht een belangrijke rol speelt in het Van Schijndelhuis, wordt u bij daglicht ontvangen. De lezing is tijdens de schemering en de film start bij invallende duisternis.

Dinsdag 17 december in ’t Hoogt 
Het hele programma wordt in Filmtheater 't Hoogt herhaald: steeds een maand later, op de dinsdagavonden rond 19.15 uur, entree is dan € 9,-. De lezing die in het Van Schijndelhuis op video is vastgelegd wordt dan in 't Hoogt voorafgaand aan de film vertoond.

 

De film- en lezingenserie 'Architects in the Picture – Iconic Houses' is mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van Mexico, Embassy of the Unites States of America, Gemeente Utrecht, Institut Francais en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

terug naar overzicht