Iconic Houses website en netwerk gelanceerd

Unieke informatiebron voor architectuurliefhebbers

 

Het leven is een stuk gemakkelijker geworden voor de reislustige liefhebber van 20ste eeuwse architectuur. Na jaren onderzoek zijn meer dan honderd baanbrekende architectenhuizen uit de 20ste eeuw samengebracht op de website www.iconinchouses.org. 


De huizen hebben met elkaar gemeen dat ze tot de hoogtepunten van de architectuurgeschiedenis behoren en opengesteld zijn voor publiek. De meeste huizen zijn getransformeerd tot museumwoning, maar sommige worden nog bewoond en zijn op afspraak te bezoeken of alleen met open monumentendag geopend voor publiek. Er is zelfs een categorie huizen die als vakantiewoning gehuurd kan worden. En wat is er nu mooier dan architectuur beleven door er op alle momenten van de dag te kunnen zijn.

 

Luister naar een interview met de samensteller van de website bij Casa Luna op Radio 1, van 13 november 2013. Of lees hier wat de New York Times en Dwell over Iconic Houses schreven.


Tegelijkertijd is het Iconic Houses Netwerk opgericht als professioneel platform voor de organisaties die deze huizen runnen. Het netwerk wisselt best practices uit en houdt zich onder meer bezig met thema's als restauratie en onderhoud, management, beleid, publieksbereik, museologische aspecten van het presenteren van dergelijke huizen en samenwerking.

 

Kijk maar HIER en geniet!


terug naar overzicht